Min anbefaling: Prøv airbnb neste gang

De beste tipsene er gratis og overnattingen er billigere. Kan det bli bedre?

Privat overnatting i København. Anbefales varmt.                                        Foto: Odd Roar Lange

Du har kanskje hørt om airbnb? Men hva er det egentlig, og hvorfor skal du prøve det?

Hvor kan du leie airbnb?

Airbnb har vokst til på bli verdens største nettverk av private hus, hytter og leiligheter til leie. Det er enkelt og greit over 2 millioner privatpersoner som ønsker å leie ut hele eller deler av boligen sin i mer enn 190 ulike land. Dermed kan du finne overnattingsmuligheter på steder hvor du ikke finner hotell. Eller, det er hotell i området men nå kan du bo til langt lavere pris. Både for selve overnattingen, og fordi du kan lage alle eller noen av måltidene hjemme. Dermed sparer du penger. 
Jeg har brukt airbnb flere ganger, og jeg har anbefalt det til lesere og venner. Jeg har ikke fått en eneste negativ tilbakemelding. 
Her er et par anbefalinger - overnatting for tre i København

                                            - overnatting for to i Oslo

De beste anbefalingene


De som leier ut via airbnb lager gjerne en anbefalingsliste til deg der de forteller deg om ting du bør oppleve i nærheten. Det kan være nabolagets favorittkafé, dagligvarebutikken i nærheten, et kunstgalleri som er verd å besøke mm.

Lag deg en profil på airbnb nå, så ser du hvor enkelt det er. Legg gjerne til dine sosiale medier. Det gir utleiere mulighet til å se hvem, du er, og det høyner forhåpentligvis sjansen til å få leie drømmeleiligheten.  Og når profilen din er klar du har du den for hånden når du skal reise neste gang.

Da leter du frem en aktuell bolig som du vil leie, og sender en forespørsel til utleieren. Du får som regel svar ganske raskt. Dersom forespørselen din blir akseptert så blir beløpet for leien reservert hos airbnb (ikke hos utleiere). Først ett døgn etter at leieforholdet har startet blir beløpet som utleieren skal ha overført til han/henne. Dermed har du en garanti for at stedet faktisk er slik det er lovet i annonsen. Skulle du oppleve noe annet så skal du ta kontakt med airbnb så ordner de et annet sted til deg. 

Et eksempel på privat overnattingssted i Oslo.                                             Foto: Odd Roar Lange

Airbnb er avhengig av et godt rykte og kundenes tillit. Derfor strekker de seg langt for å innfri.

Etter at oppholdet er over skriver du en vurdering av utleiere og utleiestedet. Utleieren skriver det samme om deg, som leietaker. Med gode anbefalinger blir det enda lettere for deg å leie og for utleier å få leid ut. 

PS: Jeg har bekjente som bevisst ønsker å leie bare deler av en utleieleilighet. Altså å ikke ha hele boligen for seg selv, men å dele den med verten. På denne måten får de bo sammen med utleieren og dermed får de et unikt innblikk i hvordan livet er på stedet.

Lurer du på noe om airbnb? Skriv i kommentarfeltet så skal jeg svare deg.