Dette er Københavns beste hotell

Hotelinsider: Synd for deg at drømmen neppe går i oppfyllelse.

Ekslusive opplevelser i Hotel Nimb.                                Foto: Odd Roar Lange

Trafikken går tett utenfor Hovedbanegården i København. Den hvite bygningen på motsatt side av Bernstorffsgade ser anonym ut fra utsiden. Og kikker du raskt inn i den lille resepsjonen så blir du kanskje ikke imponert hvis du ikke ser nøyere etter.
Men, dersom du har bestilt rom og går innedørs for å sjekke inn på hotellet for natten så får pipen straks en annen lyd.

Dette er et hotell som imponerer. Hotel Nimb er trolig Danmarks beste hotell. Det er ikke usannsynlig at det knapt er hotell i Norge heller som kan måle seg med dette.

Jeghar bodd på ulike hotell i over 50 land - mange av dem har vært topphotell - og jeg har knapt opplevd maken til dette. Gjør klart for en arabiskinspirert drøm.

Det er luksus på veg

Hotel Nimb.         Foto: Odd Roar Lange

Det eneste lille som er trekke ved Hotel Nimb skjer egentlig like etter selve innsjekkingen. Et hotell på dette (pris og-)servicenivået skal ha noen som sørger for at kofferten/bagasjen din kommer til rommet ditt uten at du må gjøre jobben selv. Men ellers: det er tett mellom gode opplevelser og superlativer for dette lille hotellet som er i topp, internasjonal klasse.

Hotellet har rom i seks ulike kategorier. Fra 23 m2 dobbeltrom og opp til til 133 m2 Executive Suite.

Mitt rom på Hotel Nimb  - rom nr 13 var ikke akkurat noe ulykkesrom. Foto: Odd Roar Lange                       

Rom nummer 13

Jeg bodde i en juniorsuite, med utsikt over Tivoli som i år sesongåpner 6. april. Her er det et stort værelse med en meget deilig seng, med tv, musikkanlegg, peis og sofagruppe.

Badet har atskilt dusj og badekar, mens toalettrommet har romslig plass til alt du trenger dette rommet til.

Walk-in-closet og en romslig garderobe er selvsagt på plass. Og dersom jeg ønsket fyr i peisen stiller roomservice med dette kjapt. Når kvelden kommer gjøres rommene klare til en svært behagelig natt, ved at sengetepper fjernes, dyner løftes og fluffes opp, gardiner trekkes for og lyset dempes for deg.

God natt.                                                                                        Foto: Odd Roar Lange

God natt.                                                                                        Foto: Odd Roar Lange

Det er rett og slett svært behagelig å gå til sengs på Hotel Nimb, som er med i kjeden av "Small Luxury Hotels of the World".

Midt i kongens by

Hotel Nimb er blitt et meget populært hotell i hjertet av København. Tilgjengeligheten på de minste hotellrommene i høysesong er ikke veldig stor. Men hvis du er heldig så kan du finne er rom til drøye 4000 kroner natta. Prisen stiger imidlertid  brått og den dyreste suiten koster deg fort 31 500 kroner per natt for to personer.

Velkommen til frokost. Selvsagt med champagne.            Foto: Odd Roar Lange

På den annen side: Da kan du selvsagt toppe oppholdet med vinsmaking i vinkjelleren før middag, high tea med deilige smørbrød og rosa makroner på ettermiddagen og et besøk i coctailbaren på kveldstid. Og frokosten: Et eventyr i seg selv. En sommerdag kan du spise den på terrassen. Jeg tok champagnefrokosten - og et kunstverk av speilegg - innendørs.

Dette er en drøm, og da skal du nyte så mye som mulig av hva drømmen kan by på.  

Vil du bo på Nimb så vil jeg virkelig anbefale at dere bruker litt tid til å lese dere skikkelig opp på hva hotellet kan by på. Ikke gå glipp av noe fordi dere tok for lett på akkurat dette.

Kunst og kultur

Hvert av de 17 rommene er unike. De er dekorert med kunst som passer til hvert rom, det er antikviteter og tv- og lydanlegg fra Bang & Olufsen. B&O Beovisison 10 er ikke hverdagskost på hotellrom.  Det er ikke spart på noe, og å tilbringe en time på badet - i badekaret - med luksuriøse badeartikler fra Aesop gjør noe med deg. Badekaret er så stort at det faktisk føles for stort.

Hotellet har naturligvis en utmerket concierce som hjelper deg med det du trenger når du trenger det - i København. Eller du kan prøve butlertjenesten - som måtte ordne helikopter for den arabiske familien som ville på ettermiddagsbesøk til Legoland i Billund. Og og det er selvsagt mulig med en personal shopper.

Badegleder som får deg til å trives.                    Foto: Odd Roar Lange

Badegleder som får deg til å trives.                    Foto: Odd Roar Lange

Hvor skal du spise når du bor på Hotel Nimb?

Min anbefaling er meget eksklusive Nimb Brasseri eller litt enklere, men meget gode Nimb Bar´n´grill vegg i vegg med resepsjonen. Du slipper å bevege deg langt for å nyte det gode liv når du bor på Nimb.

Er det ikke noe som er gratis?

Jo, inngangsbilletten til Tivoli er inkludert i romprisen. Og champagnen til frokosten er det samme. Ellers er det meste på Hotel Nimb alt annet enn billig: men til gjengjeld. Men dette er ikke stedet du drar til for å være gnien. Her skal du rett og slett nyte. Og de ansatte gjør alt de kan for at du gjør nettopp det. Her får du alt du drømmer om for penger.

Har du råd - prøv Hotel Nimb minst én gang før du dør!
 

Ha det - på badet.      Ser det ikke deilig ut?                 Foro: Odd Roar Lange

HOTEL NIMB

Adresse: Bernstorffsgade 5, 1577 København, Danmark

Byggeår: 1909, men dagens utgave stod ferdig i 2007. Nye rom er under bygging.

Testet: Juniorsuite for én person

Pris for oppholdet: 7950 kr inkl frokost

Terning: 6

 

Få med deg disse om København:

Sponset: Reisen til København var i samarbeid med Visit Denmark og DFDS