7 ting charterselskapet ikke vil at du skal vite

Reisen kan bli både billigere og bedre dersom du vet dette.

Lær deg de smarte chartertriksene før du reiser. 

Lær deg de smarte chartertriksene før du reiser. 

H

(ODD ROAR LANGE): Disse tipsene kan spare deg for mye penger på den neste reisen din.
1) Mye av pengene du betaler for reisen kommer ikke frem til hotellet du bor på. 
Mange reisende synes at det har fortjent bedre rom og service enn det får, fordi de har betalt ganske mye for denne turen. Vær klar over at det er mange som skal ha sin del av kaka, og charterselskapet betaler bare en liten del til hotellet du bor på. Derfor skal du huske å tipse de som jobber der hvis du er fornøyd.

2) Du kan klage dersom du er misfornøyd. 
For det første må du ikke reise fra Norge med charterselskap som ikke er medlem av Reisegarantifondet. Dessuten kan du klage til Pakkereisenemnda dersom du er misfornøyd med reisen eller oppholdet. Husk å si i fra til turoperatøren på stedet dersom du ikke er fornøyd, samle alle kvitteringer og dokumentasjon på stedet. Husk å klage direkte til selskapet først. Dersom du ikke er fornøyd med behandlingen av klagen kan du klage videre. Vanlig behandlingstid her er fra ni til tolv måneder. Ikke ha urealistiske forventninger. Å feriere i utlandet er ikke som å feriere hjemme.

3) Du kan finne billigere og bedre reiser ved å pakke selv. Det er godt mulig å kjøpe reise og hotellopphold hver for seg. Det kan gi deg en langt billigere reise. Men husk å gjøre grundig research før du velger bosted. Ikke bestill billig fly før du har sjekket om det er ledig hotell på reisemålet.
Og husk at Pakkereisenemnda ikke behandler saker der du har pakket reisen selv. Skulle det oppstå problemer med flyreisen kan transportklagenemnda se på saken, mens Forbruker Europa er stedet å henvende seg for problemer som oppstår i utlandet.

4) Bildene i charterkatalogen/nettsider lyver alltid. Disse er i større eller mindre grad bildebehandlet slik at de skal friste deg mest mulig. Men de forteller deg ikke sannheten.

5) All inclusive har sine fordeler og ulemper. Fordelen er først og fremst at du har god kontroll på utgiftene og det meste er tilrettelagt for deg. Ulempen ved mange A.I.-destinasjoner er at de bidrar til å forringe det lokale tilbudet. Det meste av pengene du betaler havner hos utenlandske eiere, og snart er det kanskje ingen lokale, familiedrevne spisesteder igjen i området.

6) Utflukter arrangert av charterselskapene er overpriset.
Charterselskapene skal naturligvis tjene penger på alle sine aktiviteter. Også på utflukter de arrangerer. Sjekker du i det lokale markedet vil du trolig finne samme utflukt til langt billigere pris, og det kan være verd å ta med egen mat å drikke hvis du reduserer prisen med inntil 80 prosent.

restaurant-thetravelinspector

7) Sjekk prisen fra utenlandske nettsider. Noen ganger kan du få akkurat samme oppholdet til langt lavere pris dersom du bestiller gjennom nettsider i land som har lavere kostnader enn Norge. Sjekk gjerne nettsider i land som er store kunder på det aktuelle reisemålet. De har forhandlet seg frem til svært gunstige priser, og de selger gjerne disse reisene også til deg. Visste du forresten at det gikk at å prute og å forhandle om charterreiser? Det letteste er å få med noe ekstra i pakkeprisen.

Fikk du med deg disse?

Hello, World!