Dra på spøkelsestur til København - om du tør

Nå kan det bli skummelt å gå gatelangs i Kongens by

Tør du gå på spøkelsevandring i København?              Foto: Odd Roar Lange

Tør du å bli med på en grøssende aften i Københavns gamle gater nå som høsten er her og mørket stiger på?

Gode fortellere i eventfirmaet Ghosttour tar deg med på både spøkelsestur og nattmannstur hvor du får høre gamle historier som få kjenner til, og som tidligere har vært gjemt og glemt i gamle arkiver.
Jeg har vært med på spøkelsesturen, som startet i Nyhavn og endte med middag - en blodig biff - på restaurant på Gråbrødre Torv.
Dere får kanskje høre om gjenferdet som oppsøker Nyhavn 19...? Og mange av de andre grøssende og uforklarlige hendelsene i bygatene i København

Slik er turen

På spøkelsesturen blir du tatt med på byvandring i skjæret fra stallykten, til hus og bygninger hvor vanlige mennesker har hatt spøkefulle opplevelser. Få historien om åndene i Det Grønlandske Hus, merk sulten hos den 8-årige jenta i Gjeddegården, og bli med til byens eldste kirkegård.

På nattmannsturen hos Ghosttour får du høre de glemte historiene om en utstøtt folkegruppe som for flere hundre år siden ble satt til å gjøre de verste oppgavene i samfunnet, som f. eks. henrettelser. Nattmannen var den som tømme tissepottene, hentet søppel og måtte hente døde personer som skulle fraktes til kirkegården. De jobbet i ly av mørket så de rike skulle slippe å se dem, og var både viktige og forhatt.

Hvem kan delta? 

Profesjonelle historiefortellere og dramatikere tar deg med rundt på vandring i byen, og det blir en autentisk opplevelse som drar deg med tilbake i tid, forteller Visit Denmark.
Min erfaring er at du godt kan ta med deg barn. Men, de bør kunne forstå noe dansk, fordi litt av dramaturgien forsvinner dersom en norsk voksen må oversette hele tiden. Da glipper litt av stemningen. Men for unge fra 12-13-årsalderen bør det ikke by på vansker. Be gjerne  guiden snakke sakte. 

Tør du låse deg inn på rommet etter spøkelsesturen?   Foto: Odd Roar Lange

Spøkelsesturene

Turen starter kl. 20 på Kongens Nytorv - overfor Københavns Byrett (domsstolene) og slutter i Vestergade 29.
Foregår hver fredag fra  25. mars – 16. desember 2016.
Varighet: ca. 1 time og 30 min.
Pris: Voksen: 100 kr. / Barn: 70 kr.
Billetter kjøpes på stedet.
(Grupper kan bestille egne turer)

Nattmannturen

Turen starter kl. 18 fra Højbro Plads ved Absalonstatuen og slutter i Skt. Peders Stræde.Turene foregår fredag i oddetallsuker, i 2016 første gang den 1. april og siste gang 10. desember
Varighet: ca. 1 time og 15.min.
Pris: Voksen: 100 kr. / Barn: 70 kr. Billetter kjøpes på stedet.

Reisetips til København

Et godt forslag er å ta en langweekend i København. Slik gjør du det.
Dra med DFDS fra Oslo torsdag ettermiddag. Ankomsten København er fredag morgen. Kos dere i Kongens by frem til spøkelsesturen på fredag kveld. 
Etter turen er det klart for skummel mat i en av byens restauranter, før dere drar tilbake til hotellet.
Deretter har dere hele lørdagen i København før dere reise tilbake til Norge med DFDS på lørdag ettermiddag. 
Se aktuelle tips for hva dere ellers kan gjøre i i København i reportasjene lengre nede på siden.

Ikke gå glipp av disse tipsene: