Airbnb lanserer ny app for parkering

Billigere og enklere å finne parkeringsplass i ferien

Y24A4298.jpg

(ODD ROAR LANGE): Hvor utrolig irriterende er det ikke, å kjøre rundt og rundt i en fremmed by for å lete etter parkeringsplass. Dersom du er riktig uheldig så må du gjennom bomstasjoner flere ganger, og det hele blir dyrere og dyrere. Strengt tatt er et ikke helt ukjent fenomen i norske byer heller - både for fastboende og turister.
Men nå lanserer Airbnb en ny app som skal gjøre problemet lang mindre. Via appen kan private og bedrifter leie ut sin egen parkeringsplass når de selv ikke trenger den.
Dermed kan turister (og fastboende) booke parkeringsplass i både uker og måneder før de drar på reise.

Hva vil det koste?

Prisene kommer til å variere etter tilbud og etterspørsel. Airbnb kommer til å ta en liten del av avgiften for formidlingen, men det hele skal gjøres både attraktivt og billigere for de som parkerer, samtidig som utleiere kan tjene penger.
Du laster ned appen i app-store eller google play. Og deretter er det bare å følge anvisningen. dersom du vil leie ut din egen p-plass så får du tilsendt et eget parkeringsskilt som du kan henge opp. Enkelt og greit.

Når kommer den?

Parkeringsappen Park Private er allerede tatt i bruk i Danmark. Og du kan dermed bruke den hvis du drar på ferie til Danmark i år. Den er planlagt lansert i Norge. Sverige og Tyskland i løpet av 202.

Les mer om ferie i Danmark her: