Får du penger tilbake fra Hurtigruten?

Dette skjer med reisepengene dine nå

(ODD ROAR LANGE): Mange reisende har fått kansellert sine som følge av at ni av skipene legges i opplag under koronautbruddet i Norge.
Og mange gjester lurer på om de får pengene tilbake via reiseforsikringen, slik mange reisende som skulle ha reist på utenlandsreiser med fly, tilbys.

Dette er reglene

-Hurtigruten kansellerer alle seilaser og tilbyr nye reiser som kompensasjon. Kan de heller bruke reiseforsikringen for å få penger tilbake?
- Nei, det gjør vi ikke, sier Bjarne Rysstad, svarer kommunikasjonssjef i Gjensidige Forsikring til Thetravelinspector.
Reiseforsikringen gjelder dersom UD har sendt ut reiseråd om ikke å reise til aktuelle andre land, og gjelder ikke dersom det gjelder reiser innen Norge. Norske myndigheter har ikke noe generelt forbud mot å reise i Norge. Men har meget sterkt anbefalt at man unngår alle reiser som ikke er helt nødvendige, heriblant fritidsreiser.

Dette får du igjen

Gjester som får reisene sine kansellert på grunn av den midlertidige driftsstansen blir tilbudt en Hurtigruten Future Cruise-voucher tilsvarende 125% av reisens verdi (inkludert avgifter).
De får også en 10% rabatt på en hvilken som helst Hurtigruten-reise – både på ekspedisjonscruise og på ruten mellom Bergen og Kirkenes – fra 1. juli 2020 til 31. desember 2021.
Også gjester som ikke blir rammet av den midlertidige driftsstansen, som har bestilt Hurtigruten-reiser frem til 30. september 2020, får tilbud om å booke om sine reiser uten ekstra kostnad til hvilken som helst Hurtigruten-reise – både på ekspedisjonscruise og på ruten mellom Bergen og Kirkenes – fra 1. juli 2020 til 31. desember 2021.

Her kan du se hvilke to skip som seiler strekningen Bodø-Kirkenes i koronaperioden. Her kan du også se seilingstidene for de ulike havnene.
Her kan du lese Hurtigrutens bestillingsbestemmelser.

Fikk du med deg disse sakene: