Godt nytt for deg som liker seiling og Danmark

Her kan du oppleve verdens beste seilere på nært hold

(ODD ROAR LANGE): Er du glad i spektakulær seiling og dansk hygge. Da kan du allerede begynne å glede deg til våren om tre år!
Ocean Race (tidligere Volvo Ocean Race) kommer nemlig til Aarhus våren 2022. Det er avgjort etter etter at Aarhus høstet erfaringer som en populær «Fly-By» under den siste etappen av 2017-18-utgaven av Volvo Ocean Race.
Den gangen passerte båten en rundingsbøye like utenfor de nye og svært oppgraderte havneområdet i den nest største byen i Danmark. Titusener av publikummere fulgte eventet. Og når Ocean Race starter opp fra Alicante høsten 2021 så blir altså den jyllandske hovedstaden en av de siste vertskapsbyene for regattaen jorda rundt.

Velkommen til vakre Aarhus. Du kommer til å trives her. Foto: Odd Roar Lange

Velkommen til vakre Aarhus. Du kommer til å trives her. Foto: Odd Roar Lange

Egen båt

Det er første gang i historien av Danmark stiller med en vennskapsby. Dette til tross for at danskene en rekke ganger har stilt til start med egen båt. De to siste Volvo Ocean Races har de hatt danske Vestas Wind med i regattaen Båten er sponset av den danske vindturbingiganten Vestas.
SAS flyr direkte fra Oslo til Aarhus. Har du ikke besøkt Aarhus ennå så bør du gjøre det i høst. Eventuelt for å oppleve det store julemarkedet i desember.
Aarhus er blitt en av Danmarks store gourmetbyer. Min favoritt er Frederikshøj restaurant. Husk å bestille bord på forhånd.