Dagens nye gode nyheter til deg - på en torsdag

Her er noen av dagens gode nyheter

Gratulerer med dagen, Kjell. Foto: Henriette Berg-Thomassen

(ODD ROAR LANGE): Det er alltid kjekt med gode nyheter. Og jeg fortsette å dele dem, når jeg kommer over noen. Og jeg lover: Thetravelinspector.no skal fortsatt dele gode nyheter. Minst tre hver dag.

Over 200 på kajakktur

1) Hege Enge Dekkerhus driver Norwegian Wild på Senja i Nordland. En av aktivitetene var å ta med kajakkpadlere ut på tur. I disse koronatider har hun funnet en ny måte å gjøre det på. Via Facebook har hun invitert oss med på kajakktur fredag kl 12.00 - og prisen er bare 50 kroner, med betaling via Vipps. (Norwegian Wild AS Vippsnummer: 573657).
Og så langt har over 200 betalt for å bli med på den virtuelle padletureren i vakker natur og med måkeskrik som bakgrunnsmusikk. Kanskje du vil bli med? Kan vi være med å gi Norwegian Wild en skikkelig opptur?

Menn er blitt mer renslige

2) Jeg skal ikke gå for mye i detaljer her, men det er ingen hemmelighet at menn og god håndvask etter toalettbesøk ikke nødvendigvis har vært en selvfølge. Menn har mange unnskyldninger, men ingen er gode.
Nå er det endring på gang. Og det startet allerede veldig tidlig i korona-situasjonen. Jeg var på konsert i Konserthuset 29. februar. Og opplevde for første gang i mitt liv at det stod menn i kø for å få vaske seg på hendene etter toalettbesøket. Og trenden ser ut til å fortsette.
I følge nettstedet Euromonitor.com har prisen på såpeprodukter i Norge økt med 23 prosent de siste ukene. Mens den i Sverige har økt med 20. I Finland har prisen sunket med 2 prosent.

Hurra for´n Kjell

3) I dag, den 19. mars 2020 er det nøyaktig 100 år siden Kjell Aukrust ble født i Alvdal. Kjell giftet seg med kona Kari - og selv om de forble barnløse i biologisk forstand så var de i høyeste grad «foreldre» til Solan og Ludvig.

— Jeg vokste opp blant kuer, griser, hester, høner, spælsau, agronomer fra Østerdalen og en illsint sveiser fra Solør. Det var på Storsteigen Landbruksskole i Alvdal, hvor far min var rektor.

— Kjell Aukrust - om sin egen barndom

Jeg fikk den store gleden av å møte Kjell Aukrust ved flere anledninger, og ved noen av dem så illustrerte han mine artikler med sine tegninger. Jeg ante egentlig ikke hvor stor Kjell var, for han var så beskjeden og lite synlig i det daglige. Men jeg har heldigvis et stort antall av Kjell Aukrust´s bøker. Signerte og med en personlig hilsen.
Til sommeren skal jeg tilbake til Aukrustsenteret i Alvdal. Det bør du gjøre, også. Og i mellomtiden: Kos deg med denne fra NRK.

Del din gode nyhet

Har du en god nyhet - liten eller stor - som bør deles med andre? Send dem gjerne til meg på orl@thetravelinspector.no så skal jeg bringe dem videre til leserne.