Nyhetsvarsel: Dette er siste nytt om reiser til Tyrkia

Det er dessverre uro i Tyrkia. Men hvilke reiseråd gjelder akkurat nå?

UD fraråder reiser til Tyrkia. Det betyr at du kan bruke avbestillingsforsikringen din for å få igjen pengene for reisene. Kontakt reiseselskapet eller flyselskapet for mer informasjon. Dersom du ikke er fornøyd med svaret tar du kontakt med forsikringsselskapet ditt. Tips meg gjerne dersom du har problemer. Her har vi samlet en oversikt som er sendt ut lørdag 16. juli. Husk at reiserådene kan endre seg.

Fra Utenriksdepartementet

Følg med på regjeringens landsider. Husk å registrere deg på reiseregistrering.no. Tyrkia gjennomgår en periode med et skjerpet trusselbilde og en forhøyet terrorfare, og landet har vært utsatt for flere omfattende terrorangrep i Ankara og Istanbul. Dette kommer i tillegg til den pågående væpnede konflikten i det sørøstlige Tyrkia. Nye angrep kan ikke utelukkes. Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Tyrkia som ikke er strengt nødvendige.

Hvor finner du mer informasjon?

Reiseselskapenes nettsider er ikke alltid oppdatert. Følg dem heller på Facebook hvis du ikke finner det du trenger.

Fra Ving

På grunn av militærkuppet som begynte fredag kveld i Tyrkia fraråder UD i alle nordiske land nå fra alle ikke-nødvendige reiser til Tyrkia. Ving følger alltid UDs anbefalinger og kansellerer derfor alle reiser til Tyrkia lørdag 16. juli. Berørte kunder kontaktes av Ving.

Hjemreiser fra Tyrkia går som planlagt. Vårt personale ute på reisemålene rapporterer at det er rolig, men at det har vært enkelte demonstrasjoner i natt. Vi oppfordrer derfor våre gjester å unngå store folkemengder og holde seg informert om situasjonen.

For reiser fra og med onsdag 20. juli gjelder vanlige om- og avbestillingsregler(se mer om det lenger nede).
Vi har i dag (lørdag) kl. 14.30 fått informasjon fra UD om at frarådingen fortsatt gjelder. Ny informasjon kommer på ettermiddagen søndag 17. juli.

Fra Apollo

Med bakgrunn i militærkuppet i Tyrkia, har UD frarådet alle reiser som ikke er strengt nødvendig til landet. Avreise 16/7 er innstilt, og alle som skal reise blir kontaktet på SMS i løpet av kort tid. Hjemreiser fra Tyrkia vil bli utført etter ordinære rutetider. For senere avreiser foreligger det per i dag ingen endringer, og vanlige ombooking og avbestillingsregler gjelder (se mer om det nederst i artikkelen). Skulle forutsetningene endre seg for disse reisene, vil vi kontakte alle berørte så snart nye opplysninger foreligger.

Vårt personale i Tyrkia rapporterer om rolige forhold på feriestedene. Vi følger utviklingen nøye i Tyrkia for å få relevant og offisiell informasjon og holder kontakt med norsk UD for eventuelle oppdateringer av reiseråd.

Fra Star Tour

- Dagens avganger er innstilt og kunder ble informert i natt, Star Tour følger med og vurderer situasjonen løpende. Hjemreiser går som normalt. Også søndagens fly er innstilt, sier kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren i Star Tour til Thetravelinspector.no

Alle kunder som er berørt av kanselleringene kontaktes av oss direkte. I morgen vil våre guider på reisemålene besøke våre hoteller for å informere om situasjonen og besvare eventuelle spørsmål.

Angående reiser til Tyrkia etter 17.07.2016:
Vi vurderer situasjonen løpende og vil som nevnt kontakte alle berørte kunder direkte. De av våre gjester som har fått sine avganger til Tyrkia innstilt har gratis av- og ombooking. For avganger fra og med mandag gjelder vanlige av- og ombookingsregler.
(Les mer om disse reglene lenger nede i artikkelen)

Fra Detur

Vi holder oss oppdatert med vårt personell på våre destinasjoner og kan informere om at i øyeblikket er alt rolig på våre reisemål. Reisende på destinasjonene kan kontakte våre servicekontor for eventuelle spørsmål. Våre avganger fra Oslo,Bergen og Trondheim med avreise 17.07 og 24.07 til Antalya er kansellert. Kundene vil få full refusjon.
Avgangen fra Haugesund 22.07 er ikke kansellert enda,men gjester som ønsker å avbestille sin reise vil få full refusjon.
Ved eventuelle endringer vil våre kunder bli kontaktet.
Våre returfly fra Antalya til Oslo,Bergen og Trondheim 17.07 og returen til Haugesund 22.07 vil gå som planlagt.

Fra Norwegian

- Vi aksepterer og refunderer avbestillinger som gjelder for reiser den 16. juli. Og vil i løpet av dagen komme tilbake til hva vi gjør med reiser senere, opplyser Norwegians pressetjeneste til Thetravelinspector.no
Norwegian har besluttet å fly som normalt til feriebyen Antalya i Tyrkia lørdag, på tross av UDs reiseråd.
– Vi flyr til Antalya, for der har det vært forholdsvis rolig. Situasjonen er også mer under kontroll i Tyrkia nå. Samtidig er det veldig viktig for oss å hente de passasjerene som skal hjem. Vi har fulle fly på vei hjemover, så det er viktig å få fraktet dem hjem, sier pressekontakt Astrid Mannion.

Her er oppdatert reiseråd fra britiske myndigheter.

Her er informasjon fra den tyrkiske ambassaden i Oslo.

Få pengene tilbake

Dette sier pakkereiseloven om retten din til å avbestille og å få pengene tilbake:
Kunden har rett til å avbestille pakkereisen, og få refundert de innbetalte beløp for pakkereisen, dersom det på reisemålet eller i umiddelbar nærhet av dette de siste 14. dagene før pakkereisen skal ta til, konstateres krigshandlinger, naturkatastrofer, farlige smittsomme sykdommer eller andre begivenheter som må likestilles med de nevnte, og det er rimelig grunn til å anta at forholdene også vil gjøre seg gjeldende når pakkereisen etter avtalen skal ta til. Retten til avbestilling skal også gjelde dersom begivenhetene inntrer på eller langs reiseruten, og de innebærer en reell risiko for kunden.

Krav om refusjon av ytelser som ikke er en del av pakkereisen må, dersom betaling for slike ytelser allerede er videreformidlet fra arrangøren til den aktuelle tjenesteleverandøren, rettes til den aktuelle tjenesteleverandøren på avtalerettslig grunnlag.

Retten til avbestilling etter dette punkt gjelder ikke dersom kunden kjente til, eller burde kjenne til, omstendighetene da han inngikk avtalen om kjøpet av reisen.

Vi kommer med mer informasjon

Fikk du med deg disse?

2