7 ting å gjøre på 7 timer i Gøteborg

Skjærgårdsliv og shopping i Sveriges nest største by.

Paddan tar deg med på kanaltur midt i byen.                         Foto: Odd Roar Lange

Paddan tar deg med på kanaltur midt i byen.                         Foto: Odd Roar Lange

I denne byen trenger du lang tid å bli kjent. Her er en quick-guide.

Se deg rundt

Du trenger ikke egen bil i Gøteborg. Sannsynligvis vil du oppleve å kjøre i denne byen som ganske stressende. Nå går riktignok ikke selve trafikken så fort, men dette er ikke en by som er lett å finne frem i. Ta gjerne en tur med hop-on-hop-off-bussen for å danne deg et bilde av hva byen har å vise frem. Det er en ganske smart introduksjon i de fleste byer. Vil du på en spesiell sightseeing så kan du kjøre eller sitte på med klassiske Volvo PV-er. Turen starter på hotel Novotel i Klippan, og tar halvannen time.

Overnatting

La meg først starte med en litt annerledes anbefaling. Ta turen ut til Pensjonat Styrsö Skäret. Et sted som har 13 rom (sju med utsikt mot havet), og bli samtidig med på en reise tilbake i tid. Turen ut til øya tar du med skjærgårdsbåt fra Saltholmen - ca 15 min.
Er det luksus og en meget god hotellopplevelse du ønsker så bør du sikte deg inn på Upper House eller Elite Plaza Hotel. Velger du Elite så sørg for å få et rom som ikke vender ut mot barene i nabolaget. Hvis du jakter på billige hotell: Prøv denne tjenesten via Facebook Messenger. De finner - og booker hotell for deg. Eller bruk Hotels.com sin app - som er billigere og enklere enn nettsiden.

Shopping

Gøteborg er en shoppingby. Der Avenyn,  Arkaden og Nordstan er sentral. Har du egen bil så anbefaler jeg like så gjerne at du kjører ut til Nye Frölunda Torg. Fra utsiden ser det gammelt og uspennende ut. Men inne er det overraskende mange bra butikker. Som i de fleste byer lønner det seg  å finne smågatene og sidegatene i sentrum om du vil gjøre et kupp og en ekstra spennende handel.

Shoppingbyen Gøteborg.                                                  Foto: Odd Roar Lange

Spise

I 2016 er det i alt seks restauranter med stjerne i Michelin Guide. Dersom du er på shoppingtur i sentrum og ønsker å finne et bra spisested så kan Ritz på Bastionplassenanbefales. Ligger ved kanalen og med en veldig hyggelig uterestaurant.
Et annet godt alternativ er Le Pain Francais som også ligger midt i byen (Avenyn 7) - og dersom du vil ha en kafe med gode salater eller  sandwich kan du besøke Café Le Pain Francais i Vallgatan 36. Her finner du flere spisesteder.

For barn

Er du klar for Liseberg?                                                   Foto: Odd Roar Lange

Hvis du har bare sju timer til rådighet så kan du regne med at de fleste timene flyr av gårde dersom dere drar til Liseberg. Fornøyelsesparken ligger midt i sentrum av byen, og er en av Skandinavias topp-tre-fornøyelsesparker. Visste du at det er halloweenfeiring i Liseberg? Og et fantastisk julemarked.
Dersom været er dårlig - eller dere vil gjøre noe annet enn å være i Liseberg - bør dere ta turen til Universeum som ligger vegg-i-vegg. Opplev teknoteket eller regnskogen på nært hold.

Hva skjer i Gøteborg?

Byen er en av Nordens store konsert- og eventarrangører. Her finner du en oversikt over noe av det som skjer fremover.
Her finner du forresten noen gode tips dersom du vil oppleve Gøteborg uten å bruke for mye penger

Dra til sjøs

Jeg startet med å gi deg et tips om om en tur til skjærgården i sommersesongen. Og avslutter med et annet. Bli med på båttur til Vinga fyr ytterst i fjorden. Her voksne Evert Taube opp, som fjerde barn i en søskenflokk på 13. Det er mulig å leie sommerhus på Vinga. Dere kan bli med på guidet tur med venneforeningen eller fiske fra svabergene. I finvær kan man oppleve magiske solnedganger. Båten MS Walona arrangerer rekebuffet for den som vil være med på det. Turen til Vinga går fra Stenpiren i Gøteborg. Her kan du lese mer om denne turen.

Her kan du lese mer om Gøteborg. Eller besøk Visit Sweden sin nettside. Har noen tips du vil dele? Gjør det gjerne i kommentarfeltet.