Jeg reiste, traff drømmedama - og ble dødsforelsket

Det kan neppe gå bra - med mindre jeg drar tilbake

Drømmekvinnen - en Riva fra det italienske yachtverftet.     Foto: Odd Roar Lange

Drømmekvinnen - en Riva fra det italienske yachtverftet.     Foto: Odd Roar Lange

Jeg har hatt glede av å reise i fem kontinent og godt over 50 land. Mange av stedene har jeg allerede glemt, selv om de ga gode opplevelser når jeg var der. Men noen går aldri i glemmeboken.
Basecamp Explorer i Kenya, Karpathos i Hellas, Svalbard, Rio de Janeiro ,  Kathmandu og Fyrsteilene i Oslofjorden er steder som har fått en ekstra plass i hjertet. Av ulike og kanskje litt tilfeldige grunner.  Ulan Bator er fortsatt på ønskelisten - men uoppdaget av meg.
Og sist sommer kom et nytt sted på favoritlisten.

Luksusferie

Jeg var med den norskeide luksusyachten Seadream II på et ukelangt luksuscruise langs kysten av Italia.
Reisen startet i Monaco og endte i  Roma. På reisen - som er mye mer yachting enn cruising - var vi på besøk i den italienske kystbyen Portofino. Favorittbyen til mange internasjonale filmskuespillere og byen hvor en og annen turist går på en økonomisk smell fordi de ikke sjekker prisen på restauranten før de setter seg til bords. 
Vi tok shuttlebåten fra yachten og inn til brygga. Og jeg ble rett og slett shaky i beina. For like ved bryggen dukket min favorittdrømmebåt Riva opp.  En Rivarama 44 er en drøm av en båt. En uoppnåelig drøm, to meter fra meg. Og for uinnvidde: alle båter er en hun. Endelig fikk jeg den på nært hold. Den jeg bare har sett på filmer med James Bond og andre tøffe karer.
Noen meter ved siden av Rivaen kom en eldre italiensk mann, stående i en robåt med lengselsfullt blikk på Rivaramaen.
En skjønnhet av en båt. For meg ble det kjærlighet ved første blikk.

Først etter at Rivaen hadde forlatt havnen kunne vi dra på shopping i byen hvor Andrea Bochelli har hatt konserter. Og vi dro på besøk til Belmond Hotel Splendido, hvor man kan få hjerteklapp både av utsikten og prisnivået.

Se bildene fra Portofino

Portofino ligger i en liten bukt med fargerike murbygninger tett i tett inntil hverandre oppover fjellsiden. Du finner rådyre restauranter og billige pizzarestauranter. Følg derfor med på prisene før du går inn, så unngår du trøbbel. Men - ta deg god tid. Se på de gamle seilerne i sine trebåter, se på de italienske kvinnene som stråler om kapp med sola, se på naturen, drikk et glass hvitvin, ta et bad i den krystallklare sjøen. Og nyt livet. Jeg ble forelsket i Portofino. Jeg må tilbake. Jeg må kjenne på sommerkjærligheten enda en gang. Dette var som sprudlende champagne og sommervarme svaberg, italiensk opera og et kyss på kinnet. 

Og som en tur med Rivarama 44.

Ikke rart at bildet har fått hedersplassen på kjøkkenveggen i størrelse 120 x 80 cm.  
Min sommerkjærlighet er på plass - hjemme hos meg.

Leste du disse?

Reisen til Portofino var i samarbeide med KLM og Seadream Yacht Club