Nå vil nordmenn til Tyrkia igjen - restplasskuppene er her

Reiseselskapene opplever tyrkiarush etter en het sommer

Er du klar for en varm høstferie?                                 Foto: Jade

En dramatisk sommer er over i Tyrkia og mange valgte andre reisemål i ferien. Men verken terror eller kuppforsøk fikk nordmenn til å droppe Tyrkia helt, selv om med meldes om stillere på strendene og god plass på mange uterestauranter. Men, om mange trodde det skulle komme et avbestillingsrush i etterkant av urolighetene, så er det heller det motsatte som har skjedd. 
Mange norske medier var opptatt av å fortelle norske reisende om avbestillingsrettighetene, me samtidig startet nordmenn heller jakten på etter billige reiser til Tyrkia.

Og akkurat nå er det mange restplassmuligheter for en ukestur til Tyrkia for rundt 1000-lappen.

Billige reiser

De typiske turistområdene melder om lavere besøk enn tidligere somre, og det det derfor mulig å skaffe seg svært billige høstferieturer til Tyrkia. UD har også endret sitt reiseråd slik at det kun er spesielle områder det advares mot å dra til. Og dette er områder hvor charterselskapene heller ikke sender sine gjester.

Dette er reiserådet gjelder pr 2. september 2016

Utenriksdepartementet fraråder reiser til eller opphold i grenseområdene nærmere enn ti km fra grensen til Syria som ikke er strengt nødvendig.

"Det oppfordres til å utvise aktsomhet ved reiser i øvrige provinser i sørøst. I tillegg oppfordres det til å utvise aktsomhet, samt unngå store folkemengder, i de større byene inkludert Ankara og Istanbul.

Norske borgere som oppholder seg i eller som planlegger å reise til disse områdene oppfordres til å ta kontakt med ambassaden i Ankara for oppdatert informasjon, samt registrere sin reise via reiseregistrering." 
Vet du forresten at Facebook har en ny "hemmelig" tjeneste som hjelper deg med å finne og booke billige hotellovernattinger. Slik gjør du det.