Derfor skal du ikke stole på hotellsafen

Visste du hvor enkelt det er å åpne den uten din «hemmelige» kode?

De fleste norske hotell bruker anerkjente og trygge safer, men slik er det ikke alltid i utlandet.

De fleste norske hotell bruker anerkjente og trygge safer, men slik er det ikke alltid i utlandet.

(ODD ROAR LANGE): Hotellsafen på hotellrommet blir av mange ansett som et sikkert oppbevaringssted på reisen. Og legger pass, kontanter, klokker og smykker i hotellsafen. Men det er ikke sikkert at det er så trygg som du tror.

Hva skjer dersom en gjest glemmer koden – eller drar fra hotellet uten å tømme safen? Da må hotellet enkelt kunne åpne safen. Og, i mange land og på mange hotell skjer dette ved hjelp av en default kode som gjelder for alle safene på hotellet.
Hvor sannsynlig er det at hotellet velger en vanskelig tallkombinasjon? Veldig liten.

NettstedetThaivisa.com omtaler saken der hotellgjesten Brad Reid hadde glemt hotellsafekoden sin og ble sjokkert da vakten dukket opp og låste opp safen med koden 000000.

På denne videoen kan du se at han låser safen med koden 123456. Men bruker 000000 for å åpne den igjen.

Når hotellsafene kommer fra fabrikken er alle innstilt med en default kode. Deretter skal hotellet selv endre denne. Dette blir ofte ikke gjort.

Dersom du bor på et hotell som har kjøpt moderne og litt mer kostbare safer så kan ikke disse åpnes ved hjelp av en kode. Da må hotellet komme til rommet ditt med en datamaskin eller databrikke, som har en hemmelig kode og funksjon som kan åpne safen din. De ønsker ikke at en fast kode skal komme på avveie blant de ansatte – og dermed friste noen til misbruk.
Her kan du lese noen smarte triks om hvordan du gjemmer verdisaker på hotellrommet.

Visste du at jeg kunne komme meg inn på hotellrommet ditt uten nøkkelkort?