Smarttelefoner bør bli forbudt på restaurant

Det er nesten like irriterende som røyking.

Er det slik vi ønsker det på restaurant?                               Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange

Er det slik vi ønsker det på restaurant?                               Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange

Jeg: - Hvorfor går du på restaurant?
Hun: - Fordi det er kjekt å slippe å lage maten selv, og fordi det er sosialt.
Jeg: - Burde vi legge bort mobiltelefonene?
Hun: - Ja, det er de god idé.
 

Blir vi mindre ensomme av å stupe inn i mobiltelefonen? 

Blir vi mindre ensomme av å stupe inn i mobiltelefonen? 

Når jeg ser meg rundt er det flere som burde gjøre det samme. Av de 17 bordene i restauranten er det gjester ved 15 av dem. Ved tre av dise bordene er det ingen som kikker i mobiltelefonen. Ved flere av de andre er mobiltelefonen i bruk mer eller mindre  bruk hele tiden.
Hva skjedde egentlig med oss? Smarttelefonen er i ferd med å infisere hverdagen vår, og sørger for at vi blir mer introverte. Vi mister kontakten med dem som sitter ved siden av oss samtidig som vi har utmerket 4G-kontakt med dem som er langt unna.

Hallo, det er bare meg

Det er ikke mye som irriterer med like mye som når jeg står og prater med noen, og vedkommende får en telefonoppringing som han/hun bare *må* svare på. Og så viser det seg å være en pludresamtale med en venn/venninne som åpenbart er viktigere enn meg. 
Slik er det også med restaurantbesøket. Når mobiltelefonen er viktigere enn praten med den du er sammen med. Hva er da vitsen med å gå på restaurant - annet enn at du slipper å lage maten selv, selvsagt?

Slik kan du gjøre det

Med mindre du har barnevakt hjemme og *må* kunne bli kontaktet så bør du og alle de du er sammen med stille telefonen i flightmodus når dere går inn døren. Da kan du fortsatt bruke kameraet til å ta bilder, men du kan ikke surfe på nett.
Det kommer til å gjøre restaurantbesøket dobbelt så hyggelig - minst.

Så kunne vi kanskje slippe å gjøre som restaurant The Gin Tub i England som har måtte lage en sperrefunksjon som gjør at telefoner ikke virker innendørs.

– Jeg vil ikke hindre folk i å bruke telefonene til det de er gode til, som for eksempel å ta bilder, jeg vil at folk skal slutte å bruke dem til det telefonene er dårlige til – som sosial omgang med de personene man er sammen med, forteller innehaveren Steve Tyler til BBC.


Det er ikke selve telefontjenesten som er problemet, men at vi bruker tiden til å surfe på ulike nettsider. De sosiale mediene er i ferd med å gjøre oss mer usosiale enn noen gang. Det var vel ikke meningen?
Derfor bør nettsurfing via mobiltelefon på restauranter bli forbudt. Jo før - jo heller.
Vi klarte det med røyking. Selv om mange mente et forbud ville føre til konkurser og havari.
Vi klarer det også med mobiltelefon.

Hva mener du? Ville du foretrukket en restaurant med  mobilforbud, eller ville du styrt unna?

Fikk du med deg disse?