7 ting å gjøre på 7 timer i Molde

Hvorfor skal du reise til Molde? Her er noen gode grunner. 

Den gode opplevelsen i suiten på Scandic Seilet Hotel. La luksushelgen begynne. Foto: Odd Roar Lange

Selvsagt skal du unne deg litt luksus i blant. Og da trenger du ikke dra til utlandet for å oppleve det beste. Det hjelper å dra til Nordvestlandet. I en ny serie skal vi presentere det gode liv i Norge - Luxury Travels in Norway kan du får aller først ved  ved å abonnere på våre nyhetsbrev. 
Og reisen starter i Molde, rosenes by, som er mest kjent for fotball - og litt for Norges største jazzfestival. Vi skal finne de skjulte perlene for deg. God tur.

Hvorfor skal du dra dit?

-Det er ikke mye med Molde, sa forfatter Frode Grytten.
-Og det Molde, har, det kan de ha for seg selv, forsatte han. 
Det er godt mulig han har rett. Men her skal vi i alle fall dele noen gode grunner til å pakke kofferten, sette seg på flyet til Molde lufthavn Årø som ligger bare ti minutt fra sentrum med taxi. Eller du kan komme dit med Hurtigruten. Det er også mulig å ta toget til Åndalsnes og derfra buss i en drøy time til Molde.

Gå til sengs i de fineste omgivelser på Scandic Hotel Seilet. I morgen våkner du til en spektakulær utsikt. Foto: Odd Roar Lange

Molde er en typisk småby med etterkrigsarkitektur. Strengt tatt ikke noe sentrum som får deg til å heve øyenbrynene. Det er en by hvor ting går sakte - og det er korte avstander. Bysentrum har gjennomgått store forbedringer og forandringer de siste ti årene, og med sin beliggenhet langs sjøen er Molde vakker drøm på fine dager - og ikke fullt så fin drøm på gråværsdager.

Hvor skal du bo?
Jeg anbefaler en av suitene på det helt unike Scandic Hotel Seilet. Oppe i hotellet etasjer, med suite med vinduer mot syd har du en svært fin utsikt mot Moldefjorden og mot fjellene som utgjør Moldepanoramaet. Jeg har ikke hørt om en eneste en som ikke er blitt bergtatt av denne utsikten. Her får du en stor veranda hvor du kan kjenne vinden i håret, suget i magen og gleden over noe av det fineste i Møre og Romsdal.
Be hotellet ordne med en flaske hvitvin i kjøleren, litt frukt på bordet og en fin blomsterbukett på suiten. De handler gjerne inn ønsket lesestoff og annet for deg om du ønsker.

Er du klar for en spaopplevelse. Start her, hos Klinikk Hud og Spa i Molde. Foto: Odd Roar Lange


HER ER ANDRE TIPS TIL EN FIN OG LUKSURIØS OPPLEVELSE I MOLDE:
 

Spa: I tilknytning til hotellet ligger Klinikk Hud og Spa. Kyndige behandlere gir deg det beste av behandling i fine omgivelser. Møt opp til spabehandlingen i god tid. Bruk tiden i bassenget før kroppsbehandlingen. Sett av noen timer, for her er det nytelse, ikke ytelse som teller.

Det er klart for en time med velvære. Dette er nytelse.         Foto: Odd Roar Lange

Middag: Scandic Seilet Hotel venter på å få en restaurant i toppetasjen på hotellet. I mellomtiden kan du selvsagt spise i restauranten i andre etasje, og da anbefaler jeg gjerne hotellets klippfisk. Et annet sted med bra kjøkken er Molde Fjordstuers restaurant
Alternativ er Restaurant Amalie. Ikke langt unna hotellet så det går fint an å gå. Ta taxi hvis været ikke er bra. I Molde kan du få gode matopplevelser, men ikke ha for høye forventinger til selve serveringen.

Lunsj: Syd Mat og Vinbar. Ligger i Fjordgata 3, ved kaia i Molde. Gangavstand i fint vær, taxi hvis det er dårlig. Stengt søndag og mandag. Her får dere svært gode viner og enkle, men gode lunsjretter. Håndverksbedrift.
Naboen heter Glass og her er det uformelt og bra. En av restaurantene med best besøk - og prisnivået er godt avstemt med det du får. Her kan du også spise god middag.

Dameklær: De fleste kjedene er representert i Molde. Ellers stikker Amine i Storgata 51/53 seg ut på god service. Undertøy: Aandals i Storgata 35 har byens suverent beste undertøysavdeling. Svært god, personlig service.

Herreklær: Her bør du gå til herreavdelingen hos varehuset Aandahls i Storgata 35. Alternativet er Capone som ligger i kjøpesenteret Roseby. Ta taxi hit.

Klær for begge: Høyer Molde i Storgata.

Konserter: Arrangeres i Bjørnsonhuset som ligger i tilknytning til Scandic Hotet Seilet. Klikk på lenken for program. Det er teater- og konsertscene på kulturhuset Plassen

Med utsikt til en luksuriøs opplevelse på Nordvestlandet - Molde. Foto: Odd Roar Lange

Opplevelser: Didrick Ose i firmaet Did Adventure kan ordne de fineste turene i regionen. Firmaet har spesialisert seg på å skreddersy opplevelser utenom det vanlige. Vanligvis for grupper - men de tar deg gjerne med på det beste av naturopplevelser i Molde.

På dagtid: Leie en bil fra f.eks. Hertz eller Avis og kjør en times tur ut til Atlanterhavsvegen. Hotellet ordner gjerne en matkurv til dere. Alternativ i sommersesongen er å ta skyssbåten ut til øye Håholmen og spis på restauranten der.

Slapp av i Molde. Det er klart for din luksushelg. Her på Klinikk Hud og Spa. Foto: Odd Roar Lange

Leste du disse?